Тіснява за лідером

Інші матчі в другій групі завершилися згідно з очікуваннями: турки та данці без особливих зусиль розправилися з аутсайдерами. Дублями в переможців відзначилися Фатих і Тунджай, а також Ларсен. Останній, до речі, зіграв у складі національної команди Данії лише вдруге: молодий форвард «Юргордена» нині на перших ролях у чемпіонаті Швеції, до того ж справив неабияке враження на Мортена Ольсена в контрольних спарингах. А турки, роздратовані небажаною нічиєю з греками в минулому турі, буквально нокаутували казахстанців, скориставшись істотною перевагою в класі та безпорадністю захисту малодосвідченого суперника. Цікаво, що всі м’ячі були забиті, як-то кажуть, з «п’ятачка» перед воротами Новикова і чотири з шести – ударами головою. Натомість данці, зупинившись на трьох голах, не реалізували ще й низку можливостей довести рахунок до розгромного. Зокрема, Томассон схибив з одинадцятиметрового… Відтак боротьба за турнірну «другість» і право зіграти в стиковому двобої загострилася: дует претендентів обернувся на тріо, причому данці, що долучилися до нього після фіаско греків, мають чи не найкращі шанси, враховуючи сприятливий календар зустрічей на фінішній прямій.

Друга група. Данія — Албанія — 3:1 (Ларсен, 4, 47, Йоргенсен, 55 — Богдані, 72). Нереалізований пенальті: Томассон (59). Соренсен, Поульсен, Кроулдруп, Нільсен, Н.Єнсен, Гельвег, Гравесен (Д.Єнсен, 58), Ларсен, Томассон (Перес, 86), Йоргенсен, Роммедаль (Сильбербауер, 70) — Ліка, Е.Бечирі, Хаши, Османі, Аліай, Кана, Лала, Юпі, Скела (К.Дуро, 66), Богдані, Таре (Миртай, 80). Казахстан — Туреччина — 0:6 (Фатих, 13, 82, Ібрагим, 15, Тунджай, 38, 90, Алтинтоп, 88). Новиков, Фамільцев (Смаков, 62), Авдєєв, Ляпкін, Дубинський, Балтієв, Карпович, Байжанов (Чичулін, 46), Низовцев, Крохмаль, Родіонов (Ларін, 73) — Емер, Толга, Емре (Балчи, 73), Юміт, Гекдениз (Серхат, 82), Тунджай, Хюсеїн, Алтинтоп, Неджаті, Фатих, Ібрагим.

Становище команд: УКРАЇНА — 23 очки, Туреччина — 16, Греція — 15, Данія — 12, Албанія — 9, Грузія — 5, Казахстан — жодного. Наступні матчі. 17 серпня, середа: Казахстан — Грузія. 3 вересня, середа: Туреччина — Данія, Грузія — УКРАЇНА, Албанія — Казахстан.