Для українців уже забронювали місця

– Я їхав до вашої столиці не лише як до майбутнього бізнес-партнера, а як до давнього родича, – заявив, відкриваючи Дні Лейпцига та презентуючи в Україні один з найбільших у Європі ярмарок, Хольдер Ченсе, мер  цього міста-побратима Києва.

За його словами, сьогодні Лейпциг уже має інфраструктуру, яка не поступається будь-якому великому місту Європи. За роки об’єднання Німеччини лише західними сусідами в розвиток міста було вкладено 25 мільярдів євро інвестицій. Тому чіткий план та концепція розвитку, якими  я хочу поділитися з киянами, – сказав Хольдер Ченсе,  – лише за ці 15 років перетворили Лейпциг не лише в бізнес-центр, але й в місто, приємне для відпочинку.

Сучасний Лейпциг може пишатися не лише своїми ярмарками та автомобільними заводами «BMW» та «Porsche», а й давніми видавничими традиціями. Ще 1650 року тут вийшла у світ перша щоденна газета.

– Наш візит до вашого міста викликаний не лише бажанням похвалитися досягнутим, й реальними пропозиціями для співпраці, – сказав Вольфган Марцін, керівник правління Лейпцизького ярмарку. Ми маємо цікаві проекти не руйнування, а перетворення на пристойне сучасне житло  старих будівель у промзонах, яких у вас, як і у нас, чимало залишилося  від часів соціалізму. Але найголовніше, чому я тут: наголосити на великих позитивах від участі українських фірм та підприємств у наших виставкових комплексах. Ще не знаючи результатів цього візиту, я наказав не лише збудувати кілька нових павільйонів для майбутніх українських учасників виставки, але й забронювати найкращий готель для української футбольної збірної, яка, я вірю, неодмінно буде учасником Чемпіонату світу.