Омельченко отримав нагороду

Учора в столичній мерії відбулася непересічна подія: Київському міському голові Олександрові Омельченку вручили символ миру та демократії «Стовп миру».

Президент фонду «Peace Stars» («Зірки світу») Казутоші Йошіда на наше прохання розповів, що цю нагороду, започатковану 15 років тому, вручають видатним особам, які зробили вагомий внесок у справу демократії та миру. Цієї відзнаки були удостоєні Далай Лама, Матір Тереза, Джиммі Картер, Іван Павло Другий та інші всесвітньо відомі діячі.

– Під час Помаранчевої революції багато японців і людей в усьому світі спостерігали за подіями в Києві, – зазначив пан Йошіба, звертаючись до Олександра Омельченка. – І переконалися, що українці – наймирніші люди на нашій планеті. Ви, шановний пане голово, – герой людства. Під час Помаранчевої революції були хороброю й виваженою людиною, показавши, як слід поводитися в таких ситуаціях.

Знак «Стовп миру» – це білий металевий стовп із написами чотирма мовами: українською, японською, англійською та російською «Хай буде мир людству у всьому світі». Його встановлять у Колонній залі столичної мерії.

– Ми знаємо про благодійну діяльність вашого фонду і його боротьбу за мир у всьому світі, – сказав міський голова Олександр Омельченко. – Японський та український народи відчули на собі жахи війни та впливу атома. Вони не повинні повторюватися. У світі дві третини національного доходу нині спрямовується на озброєння. Переконаний, що їх необхідно спрямовувати до вашого фонду. Сподіваюся, що цивілізований світ у подальшому так і зробить.

Усі члени делегації отримали подарунки. Найменшій дівчинці Олександр Олександрович під оплески японців вручив іменного годинника. Казутоші Йошіба з рук столичного голови отримав найвищу відзнаку української столиці – орден «Знак Пошани».

– Я вже 22 рази приїздив до України і Києва, закоханий в українців і киян, – зізнався розчулений пан Йошіба.

До речі, у складі японської делегації були представники бізнесових кіл та освітяни. Тож гості запропонували в подальшому співпрацювати в галузях освіти та енергетики, освоюючи та застосовуючи найновіші технології.