Нащадок має бути бажаним

Розбещеність сучасної молоді всіх просто приголомшує, а надто ж людей консервативної вдачі. Хоча і вони вже нині не дуже дивуються з того, що закохані парочки цілуються на очах у всього люду – на вулиці, у транспорті, на пляжі. Та такі поцілунки – лише квіточки.

– Молоді люди так безсоромно і зухвало поводяться тому, що не знайомі із християнською мораллю, – стверджує Леся Брацюнь, лікар-терапевт, керівник медичної програми «Дар життя». – Особливо хвилюють ті, хто готується стати на рушничок щастя, а отже, рано чи пізно будуть батьками. Саме це спонукало мене і мого чоловіка, теж лікаря, організувати громадську школу для майбутніх мам і татусів. І хоч вона діє кілька місяців, «учнів» маємо достатньо – двадцять пар, які хочуть узяти шлюб.

На заняттях лікарі не розповідають казочки про статеві стосунки. Це вельми інтимна тема, тому спілкуються з кожною парою індивідуально: розповідають про фізіологію, анатомію людини, акцентують їхню увагу на природних методах регулювання вагітності. На жаль, про них знають не більше як 10 відсотків подружніх пар, усі орієнтуються на штучні засоби – спіралі, гормональні таблетки, що не може не впливати у подальшому на здоров’я жінки. Дві години для такого спілкування, звісно, замало, тому молодята приходять ще і ще телефонують, консультуються.

Найперший підручник на таких уроках – Святе Письмо. Саме у ньому закладено основи християнської моралі. Греко-католицька церква Святого Миколая на Аскольдовій могилі придбала також цікаві книги (переклади з німецької, іспанської мов), у яких акцентується увага на тому, що переривання вагітності – це великий гріх. Аборт – то жорстоке втручання у велику місію, яку поклав на жінку Бог. Аби його уникнути, треба і жінці, і чоловікові мати статеву культуру.

Хтось може дорікнути, що про інтимні стосунки наразі багато літератури – її можна побачити чи не на кожній книжковій розкладці. Але ті книжки, як стверджує пані Леся, не можна рекомендувати як навчальний посібник, позаяк навіть їхні обкладинки не є етичними…

Подружжя Брацюнів, за великим рахунком, можна назвати хрещеними батьками майбутніх маленьких українців. Є всі підстави стверджувати, що вони будуть щасливі, адже з’являться на світ Божий не випадково, а з великої любові, усвідомлено.