Хто боїться українських лейбористів?

Днями народно-патріотичне об’єднання «За Україну!», серед засновників якого Український фонд культури, Трудова партія України і Всеукраїнська партія трудящих, провело свій другий з’їзд. Нова політична сила робитиме ставку на підтримку пролетаріату та інтелігенції. Члени об’єднання йменують себе українськими лейбористами.

На з’їзд завітали 290 делегатів. Один із організаторів об’єднання народний депутат Борис Олійник наголосив, що перед ними стоїть важлива мета – об’єднати всіх трударів України, від хлібороба до бізнесмена. Пріоритетом парламентарій бачить представництво інтересів трудящих у Верховній Раді та органах місцевого самоврядування.

На думку голови Трудової партії Михайла Сироти, якого обрали лідером об’єднання, національна ідея має базуватися на засадах реального народовладдя, соціальної справедливості, розвитку духовності та культури.

Нова політична сила домагатиметься утвердження в Україні парламентсько-президентської республіки і прийняття нового трудового кодексу. А ще – запровадження погодинної оплати праці. Усе це покликано наблизити реалізацію української мрії – створення могутньої, демократичної держави соціальної справедливості, яка  матиме дружні відносини як із Заходом, так і з Росією.

Українські лейбористи хоч і вказують на помилки уряду, та відзначають його важливі кроки у сфері підприємництва. Зокрема, вони підтримують збільшення пенсій і соціальних виплат і вважають за необхідне провести реприватизацію стратегічних підприємств.

Головне ж завдання об’єднання «За Україну!» – створення широкої коаліції патріотичних сил задля захисту трудящих. До неї лейбористи планують передусім запросити громадські організації та профспілки.

Не обійшлося без проблем: Борис Олійник нарікає на інформаційну блокаду. І пояснює це тим, що українські партії бояться нового конкурента.