Бізнес-форум для «обраних»

Влада і бізнес знову намагаються налагодити контакт. Процес просувається, але не так швидко, як хотілося б обом сторонам. Днями Конфедерація об’єднань підприємців надіслала Президентові відкритого листа.

У зверненні бізнесмени торкнулися теми недавнього другого бізнес-форуму. Виявляється, не всіх їх допустили на зустріч із главою держави. Натомість Конфедерація вважає: хтось так підібрав учасників, що збори перетворилися на приниження гідності Юлії Тимошенко.  Внаслідок цих «розборок» не всі підприємці змогли розповісти Президентові й Прем’єр-міністру про свої проблеми (на відміну від першого форуму, де підприємці отримали шанс поспілкуватися із Президентом). Тож бізнесмени просять, аби в подальшому подібні зустрічі не використовувалися для політичної боротьби.

Конфедерація об’єднань підприємців також висловила занепокоєння діяльністю чиновників. Голова Спілки орендарів і підприємців України Віктор Хмільовський зазначив, що деякі з них знову, як і за старої влади, лобіюють свої бізнесові інтереси, створюючи преференції для певних підприємств.
– Саме через це, на думку підприємців, у владній команді виникають суперечки.

Щоб уникнути конфліктів, слід остаточно відокремити владу й бізнес. Голова Всеукраїнської спілки працівників торгівлі й послуг «Трудова співдружність» Лоліта Картозія пропонує створити рівні умови для підприємницької діяльності, а також однаковий рівень соціального захисту. Також потрібен діалог не лише з підприємцями, а й із найманими працівниками й профспілками.