І троянда Мерилін

Найвідоміша блондинка Голівуда, талановита актриса, нещасна жінка, Мерилін Монро і досі залишається у центрі уваги. Як і раніше, тисячі шанувальників скуповують фільми з її участю. Календарі й листівки із зображенням Монро регулярно розходяться великими тиражами, жадібні до сенсацій люди збирають будь-які відомості про особисте життя актриси.

Ті ж, хто має кошти і бажання «доторкнутися до легенди», із задоволенням відвідують аукціони, на яких на продаж виставляються особисті речі зірки. Так, невелика телефонна книжка, переплетена в коричневу шкіру, містить адреси і телефони чоловіків, коханців і друзів Монро: Артура Міллера, Джо Ді Маджіо, Джека Леммона, Монтгомері Кліфта, Іва Монтана. Біля імені Френка Сінатри записано відразу п’ять телефонних номерів. Останній запис у книжці зроблений незадовго до смерті співачки. Цей лот продано за 90 тисяч доларів.

Виявляється, Мерилін Монро мала не лише акторські здібності. Її творча натура була багатограннішою, про що свідчить акварельний малюнок, виконаний актрисою. Вона хотіла подарувати зображення червоної троянди президентові США Джонові Кеннеді на день народження і зробила на картині напис: «Із Днем народження президента Кеннеді вітає Мерилін Монро». Але Кеннеді так і не одержав цю акварель. Монро подарувала її собі на 36-річчя (незадовго до смерті), зробивши новий напис: «Із Днем народження. 1 червня 1962. Найкращі побажання Мерилін від Мерилін». Малюнок купили за 78 тисяч доларів.
Серед проданих на торгах речей свідоцтво про розлучення Монро і Ді Маджіо, бюстгальтер актриси, панчохи в сіточку, записка із салону краси з рекомендаціями щодо фарбування волосся і документи на собаку Монро, басет-хаунда Хюго.