Журналісти вирушили до Криму

 Минулої суботи з площі біля Верховної Ради України урочисто стартував VII Міжнародний журналістський автопробіг «Дорога до Криму: проблеми та перспективи».

Працівники ЗМІ, які беруть в ньому участь, із 4 по 12 червня стануть ще й водіями та штурманами автомобілів. Та від своїх суто журналістських обов’язків – писати, знімати і передавати в ефір та на шпальти газет і журналів – не відмовилися. А ще вони візьмуть участь в акціях, присвячених 60-річчю Великої Перемоги над фашизмом та підтримки вітчизняних товаровиробників. Спільно з медичною службою Повітряних сил Збройних сил України журналісти стануть учасниками міжнародної науково-практичної конференції з проблем аеромедичної евакуації. А разом із Департаментом ДАІ МВС України здійснять Всеукраїнський рейд із безпеки дорожнього руху. За традицією разом із Автомобільною федерацією України члени Всеукраїнського автомобільного клубу журналістів влаштують видовищне автошоу, проведуть спортивні змагання між собою на набережних міст АР Крим.

Під час автопробігу відбудуться зустрічі з керівниками АР Крим, міськими головами Судака та Феодосії. Учасники журналістської акції вшанують пам’ять воїнів, що загинули у Другій світовій війні, покладанням квітів до пам’ятників та монументів, зустрінуться з ветеранами, ознайомляться з курортною інфраструктурою Південної перлини України.

Організаторами цієї масштабної акції за традицією стали Всеукраїнські автомобільний клуб журналістів, благодійний фонд «Журналістська ініціатива» та екологічна Ліга, а також Український фонд миру і Департамент ДАІ МВС України. Інформаційними партнерами автопробігу виступають майже 200 електронних та друкованих ЗМІ. Зокрема й столична «Вечірка».