Соросові собака «обійдеться» в 6 мільйонів

Службовець однієї американської фірми з настилання килимових покриттів подав позов на 6 мільйонів доларів на всесвітньо відомого мільярдера Джорджа Сороса, звинувативши в тому, що він належним чином не стежив за собакою свого сина Грегорі, через це службовець, мовляв, і отримав серйозні травми.

Інцидент стався ще в квітні минулого року. Чоловік прибув до володінь Сороса в графстві Вінчестер, аби визначити обсяг майбутніх робіт. Коли ж він увійшов до воріт, на нього накинулися собаки. Одна з них, лабрадор Грегорі Сороса на кличку Наомі, загнала зуби в ногу службовця та нанесла йому дві глибоченькі рани.

Грегорі Сорос одразу ж визнав себе винним у порушенні місцевих правил утримання собак, заплатив штраф 250 доларів, пообіцяв тримати Наомі на прив’язі або закритою і вважав інцидент вичерпаним. Але в серпні минулого року адвокат потерпілого звернувся до верховного суду штату. Він стверджував, що обидва Сороси чудово знали про те, що їх собаки – небезпечні, бо, нібито, вже нападали на людей.

Страхова фірма, яка захищає інтереси Сороса, запропонувала позивачу 5 тисяч доларів, аби не доводити справу до суду. Але той погодився забути про образу, якщо фірма виплатить 45 тисяч доларів. Потім щоправда знизив фінансові претензії до 33 тисяч. Але відповіді від сімейства мільярдера та компанії, яка представляє його інтереси, потерпілий так і не дочекався. Тому в лютому цього року він знову подав до суду, але вже оцінивши свої тілесні ушкодження та моральні страждання аж у 6 мільйонів доларів.

Тепер весь світ із цікавістю спостерігає, чи вдасться звичайному службовцеві відсудити в мільярдера кілька мільйонів. Поживемо побачимо.