Щоб діти стали щасливішими

Хоч і справедлива думка, що про дітей слід піклуватися щодня, та яке ж дитинство без свят? Київський дитячий фонд понад 10 років влаштовує для сиріт, напівсиріт та із малозабезпечених родин яскраві дійства у Міжнародний день захисту дітей. Цього разу до Національного палацу «Україна» Ніна Семенюк запросила ще й школярів із кількох регіонів України та 100 дітей із 13 арабських країн. Треба було бачити радість дітей із Житомирської, Тернопільської та інших областей, котрі й у обласних будинках культури на виставах, може, не бували.

Тепло й щиро привітав дітей  Київський міський голова Олександр Омельченко. Розповів, що робиться для маленьких киян і пообіцяв, що турбота про них буде ще конкретнішою. Давній друг Київського дитячого фонду владика Митрофан поздоровив дітей зі святом, а Ніні Миколаївні вручив орден преподобного Нестора-літописця.

Багато років поспіль конферансьє свят Дитячого фонду – народна артистка України Тамара Стратієнко. Вона, як завжди, цікаво спілкувалася з дітьми й раділа, що розважити їх прийшли знані мистецькі колективи й солісти. Виступили й дитячий народний ансамбль танцю «Україна», народні ансамблі «Пульс» і «Зернятко». 2005-й – ювілейний у перемозі над фашизмом, тому на свято запросили тридцятьох ветеранів Великої Вітчизняної. Талановито заспівав для них пісню Фрадкіна «Журавлі» тринадцятирічний тернополянин, володар трьох Ґран-прі міжнародних та всеукраїнського конкурсу Едуард Романюта, відтак діти вручили фронтовикам квіти. Як завжди, свято завершилося гарними подарунками.