Без яєць та майонезу

Візит цього поважного гостя до будь-якої країни світу завжди опиняється в центрі уваги. Сорос – не президент  і не прем’єр. Він – «усього-на-всього» мільярдер, з грошима якого пов’язують зміну політики не однієї країни Європи.

Цими днями в Києві триває Європейський дебатний форум, ініціатор якого – Джордж Сорос.

Учасники зібрання в Києво-Могилянській академії обговорювали те, яким шляхом має йти Україна, аби на її теренах норми європейського права стали нормами українськими. І в який спосіб слід змінювати життя українців на краще відповідно до європейських стандартів.

Джордж Сорос пригадав, що востаннє він був в Україні торік у березні. Тоді вона мала зовсім інакший вигляд. За словами американського філантропа, тодішній глава президентської адміністрації відверто йому перешкоджав, організував пропагандистську кампанію проти нього. Під час конференції з прав людини пана Сороса тоді облили чи то рідиною, чи то майонезом «братчики» Корчинського.

Заокеанський гість застеріг українців од надмірного захоплення спогадами про помаранчеве минуле. Долучити найрізноманітніші верстви населення України до обговорення питань європейської інтеґрації, визначити шлях до Європи, яким слід рухатися Україні, і безупинно йти ним – ось ті завдання, втілення в життя яких, на думку пана Сороса, є сьогодні пріоритетними для українців. «Революційна демократична зміна режиму – це лише початок дороги. Далі необхідно довго й наполегливо працювати над проектом розбудови інститутів відкритого суспільства. Це потребує значного часу й подолання значних перешкод», – зазначив мільярдер.