Коновалюкові знову треба йти на базар

Нарікань на владу більш ніж достатньо, бажаючих знайти в її діях прорахунки завжди вистачає. От днями лідер партії «Трудова Україна» Валерій Коновалюк різко розкритикував уряд Юлії Тимошенко за неправильну економічну діяльність. На його думку, ситуація в бізнесі нині більше залежить від політичних стосунків можновладців.

Народний депутат намалював страшну картину нинішнього стану української економіки. Послухати пана Коновалюка, так у нас жахлива криза. Темпи зростання виробництва падають, бюджет має величезний дефіцит, ціни підскочили ледь не до стелі, а економіка поступово все далі йде в тінь. Інфляція цього року становитиме аж 20 відсотків. Доходи населення не зростають (хоча Кабмін підвищив зарплати й пенсії). А уряд, за словами лідера «Трудової України», мало обговорює бюджетну політику із профільним комітетом Верховної Ради.

Найбільше в урядовій команді дісталося міністрові економіки Сергієві Терьохіну та міністрові фінансів Вікторові Пинзенику. Критикував їх «трудовик» і за стагнацію в промисловості, і за відсутність чіткої економічної політики, і за помилки в управлінні виробництвом. Не запропонував нічого кращого, аніж відправити їх у відставку. А от Юлії Тимошенко пан Коновалюк навпаки поспівчував. Мовляв, вона не має можливості регулювати кадрові питання в Кабінеті Міністрів і реалізувати свою програму.

Валерій Коновалюк планує поки що перебувати в конструктивній опозиції і підказувати урядові правильні, на його погляд, кроки. Наразі він пропонує повернути єдиний податок та відновити пільги успішним підприємствам, які можуть отримати інвестиції. Також, за словами депутата, необхідні зміни до бюджету, щоб захистити українців від зростання цін. Зокрема, після свого знаменитого походу на ринок Валерій Ілліч пропонує збільшити прожитковий мінімум із 423 до 546 гривень. Щоправда, відтоді ціни на продукти зазнали змін. Либонь, треба ще раз побувати на базарі, аби скоригувати розмір мінімуму.

Крім того, лідер «Трудової України» планує невдовзі представити свій варіант складу тіньового уряду й розробити для нього п’ятирічну програму діяльності. Якщо ж ці дії не дадуть результату, партія повернеться до традиційних методів боротьби – виведе своїх прихильників на вулицю.