Відшкодовані гроші – дітям

Як відомо, 31 березня цього року Печерський районний суд задовольнив позов Київського міського голови Олександра Омельченка до народного депутата України Леоніда Черновецького, в якому позивач просив визнати наклепом та такою, що не відповідає дійсності, розповсюджену депутатом інформацію стосовно начебто придбання Київською міською держадміністрацією дорогого літака за бюджетні кошти.

Суд зобов’язав Леоніда Черновецького спростувати поширені ним недостовірні відомості на пленарному засіданні Верховної Ради та компенсувати моральну шкоду, заподіяну позивачу, в розмірі 50 тисяч гривень.

Київський міський голова Олександр Омельченко розпорядився переказати з цієї суми по 10 тисяч гривень Святошинському і Дарницькому дитячим будинкам-інтернатам, школі-інтернату №21 для сиріт з психоневрологічними вадами та школі-інтернату №25 для дітей із затримкою психічного розвитку, які розміщуються в смт Пуща-Водиця. Також Олександр Омельченко прийняв рішення переказати по п’ять тисяч гривень двом сім’ям, чиї діти загинули під колесами «Мерседесів» концерну «Правекс», заснованого Леонідом Черновецьким. Під час одного з трагічних випадків народний депутат особисто перебував за кермом престижної іномарки.

Прес-служба КМДА