Інвестиції в обмін на футболістів?

– Ми маємо гроші і хочемо їх вкласти саме в українську, зокрема київську промисловість, – заявив під час зустрічі з українськими журналістами віце-прем’єр Ради народних представників Шанхаю пан Ху Вей, наголосивши, що це не якісь невизначені перспективи, а справа найближчих кількох місяців.

За його словами, інтерес до Києва не виник на порожньому місці:  впродовж минулих місяців китайські бізнесові кола вже неодноразово відвідували наше місто для того, щоб визначити для себе преоритетні напрями інвестицій. І саме нині настав той час, коли кошти одного з найбагатших портів світу можуть бути спрямовані в Україну.

– Жителям старої Європи та Америки іноді досить нелегко зрозуміти ідеологічні й життєві стандарти нинішнього Китаю, а побувавши кілька разів у Києві та Донецьку, в яких комуністичне минуле, я зрозумів, що саме з українцями ми швидше  зможемо знайти  спільну мову, – наголосив віце-прем’єр Шанхаю.

Найперше, куди мають намір завітати китайці, – авіакосмічні підприємства, українські шахти, шляхоремонтні організації та… два українських футбольних клуби «Динамо» та «Шахтар», у яких жителі піднебесної збираються запозичити не лише спортивний досвід, а й кілька вітчизняних зірок шкіряного м’яча.