Хіба то пікет із 20 осіб?

Коли Віктора Приходька звільнили з посади генерального директора кіностудії імені О.Довженка, то він заявив, що дуже легко виграє суд. І таки дотримав слова. 27 травня Шевченківський районний суд міста Києва поновив Приходька на роботі, визнавши незаконним звільнення та скасувавши наказ Міністерства культури і мистецтв України №226-к від 20 квітня 2005 року.

Пан Приходько на зустріч із трудовим колективом студії прийшов із радником Президента України та головою студійної ради Іваном Гаврилюком. Іван Гаврилюк переконаний, що кіносправу потрібно виокремити з підпорядкування Міністерства культури і туризму в окрему структуру. Він розкритикував ідею віце-прем’єра Миколи Томенка об’єднати три кіностудії в один «Довженко-холдинг».

Відразу ж після поновлення Приходько запропонував створити комісію, до якої ввійдуть представники прокуратури, КРУ, Фонду держмайна, профспілки. Ця комісія має проаналізувати його роботу на посаді гендиректора кіностудії.

А вже на цій зустрічі з колективом гендиректору закинули, що майже 50 приватних підприємств орендують павільйони кіностудії. Дорікали й тим, що він не сприяв зйомкам фільму про Шевченка.

Постало питання і щодо зловживань із отриманням квартир. «Це питання не до мене, а до профспілки», – відповів гендиректор. Приходько вважає, що його «пікетують» лише осіб двадцять…