«Славутич-2005» – свято пива і доброго настрою

Якби невідомий шумерський поет минулої суботи опинився на Контрактовій площі і побачив «Свято пива на Подолі», він, як і шість тисяч років тому, написав би: «Я почуваюся надзвичайно, попиваючи ячмінний напій у блаженнім настрої, з радістю в серці і щастям у печінці...»

Бо й справді, свято пива, організоване компанією «Славутич» за сприяння Подільської райдержадміністрації, вдалося на славу. А кияни і гості столиці сприйняли його не інакше, як рятівний від спеки вітерець. Усе, – від великої повітряної кулі «Славутич» до настрою ведучих і учасників, навіть синьо-білі переносні ятки-бари, – дихало свіжістю. А семигодинна концертна програма з різноманітними за змістом і формою конкурсами була схожою на чудовий бурштиновий коктейль, від якого ніхто не відмовився. Хоча про такі заходи краще не читати – їх треба бачити. Адже на папері неможливо передати ті овації, з якими зустрічали гурти «MAD HEADS» і «Тартак». І про конкурси, у яких кожен міг довести своє шанобливе ставлення до улюбленого пива, можна говорити дуже довго.

У «Пивній естафеті» абсолютний рекорд у дволітровому «запливі» на чотирьох учасників належить команді «Море пива» – 52 секунди. Не забули організатори і про той мед-пиво, що поставив на ноги і надихнув на подвиги самого Іллю Муромця. І в пам’ять про захисника стольного граду Києва викликали на поміст добрих молодців і запропонували їм присісти з 30-літровою бочкою пива якомога більше. Як виявилося, найпідступніші числа для важкоатлетів – 20, 30, 45. Але жоден із учасників не хотів поступатися. Переможець – богатир Віталій зупинився на 68-му присіданні.

Після сьомої, коли сонце сховалося в урочище Кожум’яки, відбувся передостанній, очікуваний і традиційний пивний конкурс на «Найбільший пивний живіт». Тут брали гору масою тіла, помноженою на прохолодний бурштиновий напій і на вміння представити своє «надбання». А оскільки дозволялося напружуватись і набирати повітря – претенденти розпирались, як могли. І хоча після довгих суперечок і вимірів абсолютним чемпіоном визнали Євгена (120 см!), заради справедливості скажу: чехи – знавці пивної справи – стверджують, що «у чоловіків животи виростають не від надмірного споживання пива, а від неправильної закуски!»

А потім на всіх чекала остання непередбачена пивна розвага – найеротичніше відкривання пляшки... Те, що там було – не передати! Особливо у виконанні Олени і Тетяни. За словами Олени, студентки театрального інституту, до цього конкурсу вона готувалася заздалегідь: «У мене це четверта перемога!»
Захопливі конкурси гармонійно чергувалися із виступами рок-груп, серед яких «Квадражесіма», «Магма», «Чорнобривці», «ВВ», «Green Jolly» і «Тартак».

Потужна енергійна музика, яскрава сонячна погода і море приємних вражень. Таким запам’ятається пивне свято від «Славутича».

По його завершенні одна з найактивніших учасниць конкурсів, корінна подолянка Юлія Кукла, була просто у захваті: «Склали іспити і прийшли з дівчатами розслабитись і пострибати. Досхочу нафоткалися з «Тартаком» і «ВВ». Виграли купу призів і зібрали цілий блокнот автографів!»