Від вертольота до комбайна

Минулої суботи Хрещатик приймав парад. Такого столиця ще не бачила.

Першим, зайнявши всю ширину головної вулиці столиці своїми лопатями, «пролетів», перебуваючи на причепі потужного тягача, вертоліт, що належить Києву. А вже за ним демонстрували своє технічне озброєння міські комунальні служби. Це був своєрідний екскурс в історію і одночасно показ найсучаснішого обладнання. Автоінспектори проїхали на білих мотоциклах виробництва Київського мотозаводу, а за ними на конях прогарцювали представники патрульної служби.

Парад пожежної техніки відкривали унікальні червоні машини на базі легендарної «полуторки» та «ЗІСа». Оперативно-рятувальну службу супроводжував бронетранспортер, а за ним, цілком зрозуміло, у парадному строю пройшли машини «швидкої» допомоги. «Київхліб» продемонстрував охайні хлібовозки на базі «Газелей» та вантажівок «ГАЗ».

Холдингова компанія «Київміськбуд» представила змонтовані на вантажівках бетоноподавачі, міксери, колесні екскаватори. Свої досягнення показали Київський завод алюмінієвих будівельних конструкцій, «Київметробуд», «Київенерго» і «Київавтодор».

Несподіванкою для глядачів була поява зернозбирального комбайна «Славутич» та сільськогосподарської техніки, що належать «Київспецтрансу». Тепер кияни знатимуть, що це підприємство не лише вивозить сміття зі столиці, а й забезпечує село необхідною технікою. Продемонстрували нам і першу в Україні сміттєсортувальну станцію, збудовану за підтримки КМДА.

Чимало новинок показав «Київпастранс». За програмою оновлення рухомого складу місто закупило низькопідлогові «ЛАЗи-City», «МАЗи-105» нової модифікації підвищеної місткості, «Богдани» різних видів.

Рапортував про досягнення й Київський метрополітен. До Дня Незалежності у столиці буде введено в експлуатацію перший вітчизняний електропотяг метро.

Пройшли Хрещатиком і машини, які останнім часом наводять страх на порушників правил паркування – евакуатори. А завершила  мирний парад «Київреконструкція», демонструючи макети найвизначніших пам’яток архітектури Києва.