Тополиний пух. Спека. Попіл

Увечері 29 травня біля ринку з продажу будівельних матеріалів, що в Святошинському районі, зібралися мало не всі жителі Микільської Борщагівки. Переважала, звісно, молодь. Хоча вистачало й літніх людей. У натовпі була помічена навіть бабуся на милицях. Яскравим полум’ям палали торговельні намети ринку. Дим через відчинені навстіж вікна валив у квартири прилеглих будинків. Чоловіки вручну відтягували власні й чужі легковики. Поряд вибухали нагріті банки з фарбою. Деякі торговці, вживаючи міцні словечка, намагалися розігнати натовп. Та де там!

А тим часом пожежникам не вистачило рідини. Поки вдруге їздили по воду, зайнялося ще кілька наметів.

…Близько десятої вечора браві вогнеборці нарешті впоралися з полум’ям. Вогонь знищив намети загальною площею 400 кв. метрів. Зрозуміло, згорів увесь товар. Вистояли лише залізні остови від торговельних точок. І, на щастя, не потерпіли люди.

Ми зв’язалися з керівником ринку Віталієм Костенком. Голова правління АТ «СТС» розповів:

– Вигоріло близько шостої частини ринку. Збитки становлять 130 тисяч гривень. Приватні ж підприємці продовжують підраховувати власні втрати.

– Віталію Павловичу, маєте версії щодо виникнення пожежі?

– Забави мешканців із тополиним пухом. Хтось підпалював його і, як-то кажуть, догрався. Палаючий пух вітер заніс на територію ринку…

– По той бік Кільцевої дороги ваші конкуренти звели будівлю під сучасний супермаркет із продажу будівельних матеріалів. Чи не вважаєте ви, що пожежа – своєрідна боротьба за приватного підприємця?

– Не маю жодних підстав так думати. До речі, того вечора ринок оберігали п’ятеро сторожів. Усі вони – надійні люди. Працюють у нас не один рік. Під час виконання службових обов’язків алкогольних напоїв не вживають. Це довела також і додаткова перевірка.

– Можете спрогнозувати подальшу долю ринку?

– Як правило, після побутової пригоди його можуть закрити на певний час. Не хотілося б цього. Інакше тисячі людей, котрі працюють тут, можуть залишитися без засобів до існування.