Партія потребує негайного оздоровлення

Із заяви виконувача обов’язків голови Української партії «Єдність» Юрія Пальчуковського

Як уже повідомлялося, 20 травня 2005 р. на вимогу однієї третини територіальних організацій УП «Єдність» відбулося засідання Центральної ради партії, де було виключено із членів партії кількох осіб за грубі порушення Статуту партії. На засіданні шляхом таємного голосування на альтернативній основі мене обрано виконувачем обов’язків голови партії. Після цього з’явилася заява В.Ялового, який ставить під сумнів легітимність засідання Центральної ради партії та прийнятих на ньому рішень.

По-перше, засідання Центральної ради відбулося згідно зі Статутом партії. Ті члени Центральної ради, які не змогли бути присутніми на засіданні ЦР, письмово передали свої повновження для прийняття рішень на засіданні іншим членам ЦР.

В.Яловий просить вважати його заяву про вступ до партії «Народний Союз «Наша Україна» такою, що втратила чинність, посилаючись на те, що ця заява була обов’язковою умовою для участі в Установчому з’їзді НСНУ. За такою логікою легітимність цього з’їзду можна поставити під сумнів, тому що його делегатами були члени інших партій. Закон «Про політичні партії в Україні» дозволяє перебування лише в одній партії. Кожна людина визначається зі своїми політичними вподобаннями сама і тільки сама. До речі, питання про те, що УП «Єдність» увіллється в НСНУ, жодного разу не розглядала ні Центральна рада партії, ні її президія.

Якщо В.Яловий усе ж просить вважати його заяву про вступ до НСНУ такою, що втратила чинність, то згідно зі Статутом УП «Єдність» він повинен подати відповідну заяву на розгляд Центральної ради.

Прошу розцінювати мою заяву не як «винесення сміття із хати» чи політичні «розбірки», а як відкритість нашої партії, яка потребує негайного оздоровлення і відновлення своєї діяльності.