Зупинити будівництво неможливо

Почувши повідомлення про арешт начальника будівництва залізнично-автомобільного мосту через Дніпро, журналісти запитали Київського міського голову Олександра Омельченка, чи не означає це, що подальші роботи на будові буде припинено?

– Дарницький вокзал стане новими воротами до лівобережжя Києва, – відповів міський голова. – Він розвантажить Центральний і Південний вокзали від потоку пасажирів, які прибувають до столиці. Це збіжиться із завершенням будівництва двох нових мостів – з Печерська на Дарницю (будівництво веде Мінтранс) та з Подолу на Троєщину. Гадаю, що через два з половиною-три роки ми матимемо можливість вільного (без годин пік) сполучення між правим і лівим берегами Дніпра.

Призупинити будівництво залізнично-автомобільного мосту через Дніпро до Дарницького вокзалу неможливо ні юридично, ні теоретично, а тим більше – практично. Постановою Верховної Ради ухвалено цільовий закон щодо будівництва цього мосту, для чого було виділено великі кредити, залучено зарубіжні інвестиції – 700 мільйонів доларів. Є постанова Кабінету міністрів, яка оговорює терміни початку і завершення будівництва мосту. І, врешті-решт, є велика необхідність і Дарницького вокзалу, і мостів через Дніпро.