За європейським зразком

До Дня Києва жителі Святошинського району столиці отримали подарунок – після тривалої реконструкції відбулося відкриття оновленого кінотеатру «Лейпціг».

Обладнання кінотеатру створено за новітніми європейськими технологіями. Кінозал «Європейський» має новий екран «Perlux» та найсучаснішу систему звукового обладнання «Dolby Digital». Він розрахований на 216 глядацьких місць із новими зручними кріслами. Останній ряд, спеціально для закоханих, облаштовано диваном на двох «Love Seats». У кінотеатрі також буде ресторан «Старий Лейпціг» та «Поп-корн-бар».

Директор кінотеатру Максим Лагода запросив гостей на урочистий раут, який відбувся на другому поверсі оновленого закладу.

Відкриваючи кінотеатр, начальник Головного управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини КМДА Олександр Биструшкін зазначив, що за останній час вже відновлено за європейським зразком низку кінотеатрів: ім. Т. Шевченка – в Подільському, «Братислава» – в Оболонському, «Флоренція» – в Деснянському районах. Нарешті дійшла черга й до Святошинського. Тепер киянам з околиць міста не треба їхати до центру, щоб переглянути кінофільм.

Після офіційної частини відкриття та виступу почесних гостей, першим відвідувачам кінотеатру було запропоновано переглянути кінострічку «Зоряні війни. Епізод III: Помста сітхів».