Молодим і завзятим – на багато літ!

Напередодні свята міста свій піввіковий ювілей відзначив Анатолій Коваленко, голова одного з найстаріших і «найцентральніших» районів столиці – Печерського. А у вересні виповниться десять літ, як районна громада вперше обрала Анатолія Андрійовича на цю посаду. Бо на Печерську добре знають його як дбайливого господаря й відповідального керівника вже понад два десятиліття. Саме тоді Анатолій Коваленко прийшов до виконавчої влади. Район випав йому дуже непростий, бо саме тут розташовано майже всі органи державної влади, тож чи не щодня доводиться зустрічати й проводжати офіційні закордонні делегації. Не кажучи вже про численних туристів та гостей. Але таки вдається голові давати лад чималенькому господарству, тому й став одним із старожилів у владі.

Устигає Анатолій Андрійович із успіхом та користю для міста й району головувати і в Громадському фонді Святого Андрія Первозванного, ініціатором і фундатором якого Коваленко став ще 1997 року. Чимало за цей час зроблено корисних і потрібних молодій державі справ. Чого лише варта друкована й електронна серія словників української мови! А ще ж і традиційні щорічні конкурси «Студент Києва», завдяки яким багато молоді вибудували своє успішне майбутнє.

Невтомності, енергійності та завзяттю цього чоловіка важко не позаздрити. Бо він устиг ще й захистити кандидатську дисертацію, написати й видати не одну монографію. З перших днів організації Сумського земляцтва працює в ньому, а в останні роки  головує. І слід віддати належне вихідцям цієї області, – вони таки й справді не поривають зв\'язків зі своєю малою батьківщиною, допомагають  їй і словом, і ділом. Також – землякам, котрі стали столичними жителями. Пишається щасливий батько Анатолій Коваленко двома синами.

Тож вітаючи Анатолія Андрійовича з полуднем віку, хочеться щиро побажати йому втілити в життя ще не один задум і не одну мрію зробити реальністю. На благо печерян і всіх киян – молодих і літніх! А самому ювілярові  – ще багато років залишатися таким же молодим і завзятим!

ВЕЧІРКІВЦІ