Київська доба

35 фотографів 13-14 травня зафіксували 24 години життя Києва в усіх його аспектах.

Схожі акції регулярно  влаштовують у багатьох країнах світу, представляючи ці держави та їхні столиці в найрізноманітніших проявах життя. Книги, що потім видають, стають презентаційним матеріалом міста, кожен  примірник передивляється чимало людей, їх передають із рук у руки, з покоління в покоління. Для такого видання немає кордонів. Книга мандрує в інші країни, представляючи місто його майбутнім гостям і викликаючи добрі спогади у тих, хто його вже відвідав.

Отже, книга «24 години життя Києва» має всі шанси стати візитівкою української столиці, презентувати її як місто з цікавою історією та динамічним сьогоденням, а також сприяти формуванню її позитивного іміджу.

В Україні таку акцію проведено вперше. Мета зйомки полягала і в тому, щоб найповніше репрезентувати сучасний Київ, охопити всі аспекти його життя: політику, економіку, спорт, ЗМІ, транспорт, роботу міських служб, духовне життя та відпочинок киян, навіть їх народження та смерть. Теми були узгоджені та розподілені завчасно, аби жодний важливий аспект життя міста не залишився поза увагою і кожен  учасник мав завдання. Фотографи  знімали київські підприємства, освітні установи різних профілів    – відвідували пологові будинки, навіть їздили у рейди із київською міліцією та чергували  із пожежниками та службою швидкої допомоги.

У рамках святкування Дня Києва Галерея РА  розгорне виставку,  де будо  показано результати цього репортажу. Виставка триватиме дo 8 червня.