«Фокусники» в погонах

Напередодні професійного свята охоронців державних рубежів нашої країни перший заступник голови Держприкордонслужби України генерал-полковник Павло Шишолін зустрівся із журналістами. Він розповів про будні прикордонників, про концепції розвитку цієї важливої військової структури.

Ідеться в першу чергу про запровадження європейських стандартів в охороні кордону, а саме: створення якісно нових професійних прикордонних підрозділів (відділів), які на основі розширених оперативних повноважень та за допомогою найновіших технічних засобів забезпечуватимуть надійну охорону рубежів Вітчизни. У най-ближчих планах також виокремлення морської охорони в самодостатню структуру.

Того ж дня представники ЗМІ побували в гостях у воїнів мобільного прикордонного загону спеціального призначення, що в Бортничах Київської області. Гостинні господарі на чолі з командиром підрозділу полковником Сергієм Сердюком організували для журналістів змагання зі стрільби. Наш брат довів, що не лише з пером та мікрофоном вправляється.

Потім був обіцяний сюрприз: солдати босоніж топтали бите скло. А далі більше – куди братися цирковим фокусникам! Командир ледь помітним помахом руки змусив солдата заснути. Його тіло асистенти поклали на спинки двох стільців. І взялися за роботу: на сплячому розбивати цегляні блоки. Упоравшись із завданням, поклали на живіт яблуко. Його шаблею розрубав вправний полковник Сердюк. На завершення він, звісно, «оживив» не ушкодженого рядового Дмитра Масалова.

Що ж, держава може бути спокійною, бо її рубежі охороняють такі вправні воїни.