Література від «Київської правди»

Сьогодні – День працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження. Нашу газету з видавництвом «Київська правда» поєднує давня й тісна співпраця. Бо саме в її цеху друкується «Вечірній Київ». Як, до речі, й ще майже сто газет і журналів. І це закономірно, бо видавництво й створювалося саме задля виконання таких робіт.

Але останніми роками асортимент продукції підприємства, якому вдалося не лише вистояти, а й стати успішним у непростих ринкових умовах, помітно розширився.

Кілька років тому на підприємстві з’явився новий  видавничий сектор, який взяв на себе клопоти книгодрукування. Нині ця нетрадиційна для видавництва продукція складає майже десять відсотків від загального обсягу і має два напрямки – книги за державною програмою та замовна література. Серед соціально значущих видань, випуск яких фінансувався із держбюджету, варто назвати твори класиків вітчизняної літератури Степана Руданського, Миколи Вороного, Пантелеймона Куліша, Лесі Українки. До речі, передмову до книги видатної поетеси написав завідувач сектору видавництва, член Спілки письменників України Тарас Сергійчук.

І замовна література теж варта доброго слова. Недавно «Київська правда», приміром, видала вибране відомого поета Михайла Ткача. А до 60-річчя Великої Перемоги – «Книгу пам’яті України», присвячену Києву. Замовляють «Київській правді» друкувати свої книги й інші видавництва: «Істина» – юридичні, а «Лелека» – яскраві й багато ілюстровані для дітвори.

Вітаючи працівників видавництва з їхнім професійним святом, вечірківці щиро бажають їм нових творчих успіхів і здобутків.