Горджуся киянами!

Золотоверхий Київ, який понад півтора тисячоліття тому з Божого благословення постав на мальовничих берегах сивого Славутича, знову скликає друзів на свої іменини. Овіяний легендами й уславлений героїчними сторінками багатовікової історії, він давно здобув визнання і захоплення у світі, приваблюючи своєю неповторною красою та гостинністю.

Один із найдревніших осередків духовності, в якому закладалися основи загальноєвропейської культури, у травні наш Київ на кілька днів став центром паломництва і мистецькою столицею Старого Світу, радо зустрівши численних учасників та гостей ювілейного Міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2005». А присвоєння Києву авторитетним міжнародним журі престижного титулу «Європейський регіон 2005 року» відкрило нам шлях до розширення взаємовигідних міжнародних контактів. Лідерство столиці в цих процесах особливо приємно усвідомлювати нині, коли нова українська влада започатковує якісно вищий рівень діалогу з європейською спільнотою, демонструючи відкритість та зацікавленість у всебічному співробітництві.

Як потужний економічний, політичний, науково-освітній, культурний і духовний центр України, в якому зосереджено величезний промисловий та інтелектуальний потенціал, Київ упевнено втримує провідні позиції в розбудові молодої демократичної держави.

Злагоджена й результативна робота галузей міського господарства є запорукою стабільного впродовж останніх років виконання бюджету і позитивних зрушень у соціальній сфері. Міська влада всі свої зусилля спрямовує на те, щоб за рівнем і якістю життя Київ відповідав параметрам сучасної європейської столиці, а його жителі відчували це поліпшення в повсякденному житті.

Дорогі кияни! Сьогодні ви разом з усіма співвітчизниками натхненно творите нову історію України. Хочу висловити велику вдячність за ваше терпіння, світлий розум і роботящі руки, за безмежну любов до рідного міста. Горджуся вашим патріотизмом, твердою громадянською позицією, витримкою та одностайністю, які ви продемонстрували в часи доленосних для країни подій. Переконаний, що всі ви й надалі обстоюватимете засади правди і високої моралі, а порозуміння, взаємна повага і підтримка між столичною громадою та міською владою збережуться на довгі роки заради стабільності та процвітання нашого древнього і вічно юного Києва.

У ці святкові дні від щирого серця бажаю вам міцного здоров’я, любові, достатку, сімейного тепла і незборимої віри у щасливу долю нашого чудового міста в благодатному лоні матері-України.

Із Днем Києва, дорогі друзі!
З повагою Київський міський голова Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО