«Відомий-невідомий Яків Давидзон»

Під такою назвою у Центральному будинку художника відкрито персональну виставку. Відкриваючи цей посмертний вернісаж видатного фотохудожника, першого лауреата Шевченківської премії (1977 р.) у галузі журналістики, художній директор столичного Фотобієнале-2005 Євген Солонін повідомив, що на виставці представлено 43 фотографії.

Вони знайомі і незнайомі відвідувачам, їх зробив Яків Борисович Давидзон під час перебування у партизанських з’єднаннях О.Федорова, С.Ковпака та М.Попудренка у роки Великої Вітчиняної війни. Фотооб’єктив тоді ще невідомого кореспондента «запам’ятав» епізоди боїв і повсякденного життя народних месників. Слід додати, що ознайомитися з невідомими роботами Якова Давидзона ми змогли завдяки Шевченківському лауреатові, фахівцю книговидавничої справи Юрію Новикову, який разом із Яковом Борисовичем працював над книгою партизанського генерала Сидора Ковпака «Від Путивля до Карпат».
Першого ж дня виставку відвідали численні кияни та гості столиці, серед яких було чимало молоді. Виставка працюватиме до 5 червня.