Прибалти вивчали інвестиційний клімат

Чи варто зарубіжним інвесторам вкладати свої кошти в київську економіку і наскільки це нині вигідно, днями в сесійній залі мерії обговорювали представники столичної влади та бізнесові делегати Прибалтики.

Перший заступник голови КМДА Валерій Борисов, вітаючи власників та керівників різних підприємств, котрі прибули з Литви, Естонії та Латвії, зазначив, що Київ зацікавлений у співпраці з ними, а в інвестуванні – зокрема. «Сподіваюся, що наші відносини будуть плідними та взаємовигідними, оскільки ми потенційно готові працювати і з усіма разом, і з кожним інвестором окремо», – наголосив він. На готовність столиці до партнерства заступник голови правління Вільнюс-банку Раймондас Кведарас, який очолив делегацію, відповів, що прибалти теж готові вкладати свої мільйони.

Аби краще ознайомитися з інвестиційним кліматом столиці, гості ставили чимало запитань. Найбільше ж їх цікавили пільги та сфери вкладень. Пан Борисов запевнив гостей, що основною пільгою для них та всіх інших іноземних інвесторів нині є можливість брати участь в інвестиційних конкурсах та перемагати. «А київська влада докладатиме всіх зусиль для реалізації найкращих проектів». Інвесторам залишиться максимально врахувати ризик і зробити все для його мінімізації. Щодо проектів, у яких найбільше зацікавлений Київ, то пан Борисов поділив їх на дві групи: комунальну й соціальну та бізнесову. У комунальному та соціальному секторі столиці найбільше коштів потребують будівництво доріг, мостів, тунелей і транспортних розв’язок. Інший блок для інвестування – готелі, торговельно-розважальні центри, рекреаційні комплекси тощо.

На знак готовності до співпраці, пан Борисов вручив делегатам особливий сувенір – емблему Києва, виконану з дорогих порід деревини, оздоблену дорогоцінними металами й камінням. Цікавим доповненням стала й ілюстрована книга про нашу столицю. Зі свого боку пан Раймондас теж вручив подарунок – злиток прибалтійського золота.