Хоч мораторій діє, але про землю мова йшла

Уперше за багато років учорашнє пленарне засідання сесії Київради не розглядало питань відведення чи вилучення земельних ділянок. Президент України звернувся до всіх владних структур: до 1 липня, доки проводиться ретельна перевірка, відкласти розгляд таких питань.

Порядок денний депутати активно наповнювали додатковими пунктами. Скажімо, потрібно було розглянути протести прокурора Києва на деякі попередні рішення. Серед них незгода з окремими положеннями про благоустрій міста, зокрема з евакуацією автомобілів, припаркованих у недозволених місцях. Не погодилася прокуратура і з рішенням Київради про виділення земельної ділянки під елітарний клуб Яна Табачника «Честь имею». Депутат Віктор Іванченко запропонував паралельно з розглядом раніше поданого Порядку проведення громадського обговорення містобудівної документації обговорити альтернативний проект, який, на переконання Віктора Петровича, надає громадськості більше прав.

Найбільшу зацікавленість викликав звіт заступника Київського міського голови – секретаря Київради Володимира Ялового про те, які рішення ухвалила комісія із вивчення питання правомірності ухвалення рішень Київради про передачу земельних ділянок. Про цей звіт розповімо докладніше в наступних номерах.