«Мені не подобається» – це не аргумент

Учорашнього брифінгу начальника Головного управління земельних ресурсів Анатолія Муховикова журналісти чекали другий тиждень. І не лише тому, що минулої середи анонсований захід відмінили. Надто вже гарячі питання мав висвітлити пан Муховиков. А найбільше всіх цікавили попередні результати роботи комісії з вивчення питання правомірності прийняття рішень Київради про передачу земельних ділянок.

На жаль, вичерпних відповідей на всі гострі запитання журналісти не отримали. Хоча для Анатолія Муховикова вони, мабуть, здавалися вичерпними, оскільки вкладалися в одну схему: Київрада не ухвалює рішень про передачу земельних ділянок, якщо подані матеріали не завізовано в дев’ятьох інстанціях і якщо об’єкт не передбачено Генпланом чи планом детального планування території тощо. А протести мешканців будинків щодо майбутнього об’єкта – це, за словами Анатолія Миколайовича, «заполітизована думка певного кола осіб, яких рішення не влаштовує. Тому комісія не враховує неаргументоване нічим «А мені це не подобається». І все ж із 103 гарячих рішень комісія вже вирішила просити Київраду скасувати чотири. По трьох замовники не виконали передбачені угодою умови будівництва, ще від одного будівництва у скверику відмовилася Печерська райдержадміністрація. Решта 99 конфліктних земельних ділянок комісія продовжує ретельно вивчати.

Серед іншого ми почули про підсумки роботи Головного управління в першому кварталі, а також про врахування громадських інтересів у містобудівній діяльності. Щодо останнього, то пан Муховиков зазначив: питання схвалено лише в першому читанні і потребує ґрунтовного опрацювання.

Докладніше – в одному з наступних номерів «Вечірнього Києва».