Повернення Незнайка

Із 27 травня по 2 червня в кінотеатрі «Київ» проходитиме фестиваль російського артхаусу «непРОСте кіно». У програмі – сімка найпомітніших російських фільмів останніх років.

Щоправда, хіт програми – стрічку Кіри Муратової «Настроювач» – можна вважати наполовину українським. Ця лірична комедія зібрала елітних зірок – Аллу Демидову, Ренату Литвинову, Ніну Русланову, а також  – багато нагород.

Стрічка «Час жнив» режисера Марини Разбєжкіної – історія у стилі Кафки, заснована на реаліях нашого життя, – була визнана найкращим російським фільмом на останньому Московському міжнародному кінофестивалі. Також у програмі ще один фільм жінки-режисера – «Капосник» Тетяни Дєткіної.

Стрічка «Чотири» режисера Іллі Хржановського за сценарієм Володимира Сорокіна – призер минулорічного Роттердамського кінофестивалю.

Ще у програмі  – дві картини Олександра Сокурова: «Батько та син» і «Сонце». «Сонце» – заключна частина трилогії влади: «Молох» про  Гітлера, «Телець» про Леніна, «Сонце» про Хірохіто.

Подія кінофестивалю – мультфільм «Незнайко та Барабас», своєрідне повернення до більш як сторічної історії Незнайка. Адже в основі мультика – книжки та малюнки відомого канадського письменника та художника, який жив наприкінці ХІХ сторіччя.