Ще школярі й уже студенти

Завершується навчальний рік, скрізь відзначають найкращих учнів. Перший заступник міністра освіти Борис Жебровський нагородив переможців двох столичних освітянських олімпіад: з педагогіки серед випускників та інформатики для чотирикласників.

Не таємниця, що є вчителі, які не дуже люблять свою роботу і навіть дітей, бо стали освітянами випадково. Останніми роками ця професія, на жаль, вийшла з переліку престижних. Тож аби заохотити до педагогіки молодь, Головне управління освіти й науки Києва вперше провело таку олімпіаду. Фахівці Київського міського педагогічного університету імені Б.Грінченка розробили психолого-педагогічні завдання. Охочих їх виконати виявилося понад 150. На другий етап, психологічний тренінг, відібрали 100 учасників. Проводили уроки та виховні заходи лише 19, а переможцями стали десятеро.

На заключному етапі олімпіади кожен конкурсант мусив «розплутувати» педагогічні ситуації одразу, без тривалих роздумів і підготовки. 19-ти фіналістам вручили дипломи олімпіади, а десятьом найкращим – студентські квитки педуніверситету. Його ректор Зінаїда Сіверс запропонувала решті дев’ятьом вступати до ВНЗ за співбесідою.

Учнів четвертих класів, котрі перемогли у загальноміському конкурсі «Сходинки до інформатики», Борис Жебровський нагородив у своєму кабінеті. І експериментальний курс, і видання першого і єдиного в СНД підручника з цього предмета – його дітище.

Змагалися 92 учні з 48 київських шкіл, ліцеїв та гімназій. Переможцями стали діти з Печерського, Шевченківського, Солом’янського, Подільського, Оболонського та Святошинського районів.