Був і залишаюся в «Єдності»

Із заяви голови Київської міської організації Української партії «Єдність» Володимира Ялового

У ЗМІ розповсюджена інформація Юрія Пальчуковського, члена Центральної ради Української партії «Єдність», з приводу нібито рішення ЦР «Єдності» від 20 травня 2005 року про виключення із членів Української партії «Єдність» О.Омельченка – голови партії, С.Сташевського, першого заступника голови партії, В.Ялового, заступника голови партії – голови Київської міської організації Української партії «Єдність» та інших. Мовляв, підставою для такого рішення було те, що О.Омельченко та інші керівники партії порушили статутні норми та Закон України «Про політичні партії», – не подавши заяву про вихід з Української партії «Єдність», були обрані до складу керівних органів партії «Народний Союз «Наша Україна».

Я вкрай обурений такою інформацією, бо засідання Центральної ради 20.05.2005 року офіційно не проводилось. Відбулась нарада п’яти голів обласних партійних організацій та члена Центральної ради Ю.Пальчуковського. На зібранні обговорювалися питання, які можуть бути лише пропозицією для розгляду на Центральній раді партії.

Заявляю, що не обирався ні до яких керівних органів партії «Народний Союз «Наша Україна» чи іншої партії. Я продовжую перебувати членом Української партії «Єдність» і очолювати Київську міську організацію партії, яка підтримуючи вибір народу, має значну підтримку серед громадян і об’єднує еліту міста.
Я і мої однопартійці, беручи участь в установчому з’їзді партії «Народний Союз «Наша Україна», передбачали, що наша партія «Єдність» за рішенням свого з’їзду увійде в нове політичне об’єднання. Проте будь-яких пропозицій про співпрацю від керівних органів партії «Народний Союз «Наша Україна» до цього часу не надходило.

Київська міська організація Української партії «Єдність» брала активну участь в політичному процесі, пов’язаному з виборами Президента України і має на меті продовжувати відстоювати свої пріоритети, головними з яких є захист інтересів трудових колективів, територіальних громад, розвиток місцевого самоврядування в Україні, утвердження об’єднавчої ролі партії у суспільстві та згуртування українського народу для участі в розбудові і зміцненні незалежної держави.