Із нагородами митці й журналісти

Учора в міській мерії в рамках заходів з нагоди Дня столиці та Дня Києва відбулася вже традиційна урочиста церемонія вручення мистецької премії «Київ». Вітав цьогорічних лауреатів заступник голови КМДА Іван Данькевич.

У галузі літератури премію імені Євгена Плужника отримала поетеса, критик та журналіст «Вечірнього Києва» Людмила Таран (на знімку – ліворуч). Так високо поціновано її за збірку поезій «Книга перевтілень». Колектив «Вечірки» приєднується до вітань.

У галузі кіномистецтва премія імені Івана Миколайчука дісталася кінорежисеру Української студії хронікально-документальних фільмів Валентину Васяновичу за створення документального фільму «Проти сонця».

Композитор, доцент Національної музичної академії України імені Петра Чайковського Анна Гаврилець отримала премію в галузі музичної творчості імені Артемія Веделя – за кантати «Stabat Mater» для хору з оркестром, симфонієти «A-Corda» для альта і камерного оркестру та хорові твори останніх років.

У галузі театрального мистецтва премію імені Амвросія Бучми отримав режисер-постановник, заслужений артист України Юрій Одинокий. Відзначено постановку «Братів Карамазових» на сцені Театру імені Франка.

Живописець Ганна Крюкова отримала премію в галузі образотворчого мистецтва імені Сергія Шишка за живописні цикли «Охоронниця Оази» та «Під знаком роду».

І зрештою, у галузі журналістики премію імені Анатолія Москаленка отримав головний редактор газети «Україна молода», а нині ще й позаштатний радник Президента України Михайло Дорошенко. Обґрунтування премії таке: «За велику творчу роботу по організації журналістського колективу та за об’єктивне висвітлення подій внутрішнього і зовнішнього життя».

Крім того, кількох представників різних сфер діяльності було нагороджено найвищою відзнакою Києва – нагрудним «Знаком пошани», 50 – Почесними грамотами та 184 – Подяками київського міського голови.

Окрім келиха шампанського, нагороджені змогли отримати й естетичне задоволення: спеціально для них підготували концертну програму.