Скільки їх тьохкає у Києві

Союз охорони птахів Росії з 2000 року намагається з’ясувати, скільки солов’їв прилітає і гніздиться в Москві. Рахують неперевершених пернатих співаків за допомогою самих жителів.

Опублікували телефони, за якими можна повідомити, в якому районі чути трелі, і вже виявили понад півтори тисячі соловейків. Але Союз охорони птахів вважає, що їх більш ніж 3-4 тисячі. Найменше співунів у центрі. Але фахівці називають їх найунікальнішими, бо їм вдається виживати на крихітних залишках зелені. Саме до таких належать «кремлівські» солов’ї.

А чому б і нам не порахувати, скільки пернатих співунів щовесни прилітає до Києва? Адже наша столиця набагато зеленіша від російської. Та й солов’їні трелі в центрі нашого міста – не дивина. Особливо у Центральному та Маріїнському парках, на Володимирській гірці, в інших місцях. Поки наше Товариство охорони птахів хоча й назвало соловейка «Птахом 2003 року», але такої акції не започаткувало, давайте самі її зорганізуємо і спробуємо разом підрахувати, скільки пернатих співунів нинішньої весни оселилося в столиці.

Телефонуйте до «Вечірки» за номером 442-97-40 і називайте адреси, а ми повідомимо їх Товариству.