Серце Майдану і Європи

Мабуть, увага всіх кардіологів світу в середу була прикута до майдану Незалежності. І не лише у тому, що там зібралося багато людських сердець – Майдан уже звик до багатолюддя. На головній площі України відбулося грандіозне арт-шоу «Україна – серце Європи».

Саме серце стало символом ювілейного, 50-го пісенного конкурсу «Євробачення-2005». Тому не дивно, що того вечора здійнялося в небо 50 тисяч червоних кульок у вигляді сердець з написом «Я тебе кохаю». Незабутнє враження, яке зворушило серце кожного учасника того дійства.

Святом для українців та гостей «Євробачення-2005» назвала мистецьке шоу переможниця торішнього конкурсу співачка Руслана. На її переконання, такі заходи приємно вражають людей, які в Україні вперше. До речі, прогулюючись центральними київськими вулицями, інколи складається враження, що потрапив за кордон.

Вели арт-шоу «суперведуча» Оля Горбачова (так назвав її інший «суперведучий» Сашко Положинський). Привітати киян зі святом на майданівську сцену прийшов віце-прем’єр з гуманітарних питань Микола Томенко, київський міський голова Олександр Омельченко та президент компанії «Київстар» Ігор Литовченко.

На майдані Незалежності було дві сцени – одна звична із часів Помаранчевої революції, а друга, зроблена більш модерново – неподалік місця громадської інавгурації Президента Віктора Ющенка.

Перед киянами виступили гурти «Таліта Кум», «Mad Heads», «Мотор’Рола», «Мандри» та «Тартак». Завершувала шоу Руслана. Співачка віддала перевагу звичному драйвовому режиму, з півоберта завівши київську публіку. Разом із дитячим колективом Київської спеціальної музичної школи імені Лисенка вона подарувала концертну прем’єру музичного символу «Євробачення» – пісню «У ритмі серця». Навіть київський мер не втримався і почав пританцьовувати.

Нарешті на майдані Незалежності відбулося те, заради чого сюди прийшла багатотисячна публіка – Руслана та київський мер запалили символічне «серце Європи». У цей же час дівчатка на ім’я Руслана запалили «серця» в Харкові, Львові, Одесі, Донецьку та Дніпропетровську. А завершилося арт-шоу шикарним феєрверком.