Десяти мільйонів не вистачить

Відновлення та реконструкція Маріїнського комплексу триватиме близько трьох років і проводитиметься за рахунок добровільних пожертв. Про це йшлося на робочій нараді під головуванням керівника Державного управління справами Ігоря Тарасюка, повідомляє прес-служба Президента.

За словами пана Тарасюка, на реконструкцію комплексу в бюджеті передбачено 10 мільйонів гривень, що значно менше від потрібної суми. Тому планується створення фонду, до якого надходитимуть добровільні внески усіх, хто зацікавлений у відновленні історичної пам’ятки «Маріїнський палац».

– Ми звертатимемося до меценатів – представників бізнесу, до усіх людей, які матимуть бажання і добру волю віддати кошти на реконструкцію історичної пам’ятки, – сказав Ігор Тарасюк, зазначивши, що кошти підуть саме на відновлення Маріїнського палацу, а не на реконструкцію резиденції Президента. Планується, що ремонтні роботи пройдуть не лише в палаці, а й у прилеглих до нього будівлях, на оглядових майданчиках. Крім цього, буде укріплено схили Дніпра.

Інф. «ВК»