Геть вульгарщину з Хрещатика!

Мабуть, кожен, хто у вихідні полюбляє прогулюватися центром столиці, вже звик до аматорських виступів «народних артистів». На Хрещатику змійкою по діагоналі вишиковуються динаміки, а «співаки» з мікрофонами в руках наввипередки наслідують «Шансон». Аби не зганьбити перед гостями столиці українську культуру та музику російською «шансонщиною», столичне керівництво розмірковує про заборону музичної вульгарщини.

Начальник Головного управління культури, мистецтв та охорони культурної спадщини Олександр Биструшкін звернувся до київської влади з проханням «заборонити музичну безграмотність та вульгарщину, котру виносять на Хрещатик». «Наше управління готує розпорядження, яке заборонить це свавілля. Виступати аматорам на Хрещатику можна буде лише з дозволу міської адміністрації, – зауважив він. – Аби розпорядження почало діяти, з ним повинна погодитись і столична влада».

Ще одна проблема святкового Хрещатика – масове паління цигарок у натовпі. «Хоча під час святкувань повсюди безліч урн та бачків для відходів, однак недопалки та сміття валяються скрізь, а столиця задихається від тютюнового диму», – наголосив Олександр Павлович. А щоб впорядкувати Майдан та Хрещатик, комунальникам доводиться працювати всю ніч. Аби центр не перетворився на величезну курильню, пан Биструшкін запропонував ведучим перед початком програми звертатися до глядачів із проханням не палити в натовпі.

ДО РЕЧІ

Не всім до вподоби те, що святковий Хрещатик перетворився та «наметовий» торговельний центр. Пан Биструшкін прокоментував це так: «На майдані Незалежності і Хрещатику виставлено торгові намети інформаційних спонсорів «Євробачення», які фінансово підтримали конкурс. Якби місто чи держава належним чином профінансували «Євробачення», то масової торгівлі в центрі не було б. Нині ж така торгівля – це одна з умов спонсорів».