Смачні страви за інноваційними технологіями

Напередодні Дня науки Київська торгово-промислова палата спільно з Інститутом технічної теплофізики НАН України провели дводенну виставку-ярмарок інноваційних проектів та сучасних технічних розробок.

Президент Київської торгово-промислової палати Микола Засульський зазначив: аби випуск інноваційної продукції постійно зростав, потрібно насамперед зуміти органічно об’єднати науково-технологічний і підприємницький сектори економіки. «Торік він збільшився до 28 відсотків, цьогоріч – вже до 37 відсотків від загального обсягу виробництва промислової продукції. У подальшому ми сподіваємося збільшити ці обсяги до 60-70 відсотків. А Київ – це регіон, де нині є всі можливості для цього», – додав він. Пан Засульський привітав науковців з їхнім професійним святом і побажав «здоров’я та творчих успіхів на благо нашої держави. До привітань приєднався і директор Інституту технічної теплофізики НАН України Анатолій Долинський та охарактеризував основні напрями діяльності в галузі енергозбереження та інновацій. Підтвердженням ефективності запропонованих проектів стали експоновані технічні розробки та проекти.

До уваги торгових аташе зарубіжних країн, провідних банкірів, представників солідних інвестиційних компаній, науковців відомих інститутів Києва та близько 60 керівників промислових підприємств столиці було представлено технології медичної, харчової, будівельної та інших галузей. Досвідчені консультанти детально ознайомлювали всіх бажаючих із технічними новинками та демонстрували їх можливості. Завершився ярмарок дегустацією харчових продуктів, вироблених за розробленими Інститутом технічної теплофізики інноваційними технологіями.