Українські «серця» запалили шість Руслан

Грандіозне арт-шоу «Україна – серце Європи», яке відбулося на майдані Незалежності завдяки компанії «Київстар», стало своєрідним народним святкуванням початку пісенного конкурсу «Євробачення-2005». Одночасно зі стартом арт-шоу розпочалися концерти, присвячені урочистому відкриттю «Євробачення», на центральних площах ще п’яти міст України: Харкова, Львова, Одеси, Донецька та Дніпропетровська.

Президент компанії «Київстар» Ігор Литовченко зазначив: «Ми прагнемо створити для всіх українців атмосферу справжнього свята музики – і для цього не обов’язково йти до Палацу спорту на півфінал чи фінал «Євробачення-2005».

Не приховувала радості й Руслана: «Для мене участь в шоу «Україна – серце Європи» дуже символічна подія. Мені, як палкій патріотці, яка об’їздила мало не весь світ, дуже важливо, щоб про Україну не лише знали, і не просто вважали, що це справді європейська держава, а ще й усвідомлювали, що Україна – це самісіньке серце Європи».

Організацією арт-шоу займалися відомий український режисер Василь Вовкун та команда мистецького агентства «Арт-Велес».

Атмосфера української весни була феєрично передана в мистецьких номерах «Пробудження», «Перший грім», «Весняна злива», «Танець квітів», «Гра променя» та «Сонце», а також через використання спеціальних ефектів – «золотого дощу», кольорових димів, пневмогірлянд та запуск в небо 50 тисяч повітряних кульок-сердець.

У другій частині арт-шоу «Україна – серце Європи» виступили гурти та музиканти, що брали участь у фіналі українського відбіркового конкурсу «Євробачення-2005»: «Таліта Кум», «НеДіля», «Далеко», «Щастя», «Mead Heads», «Мотор’Ролла», «Мандри» й «Тартак».

У заключній частині Руслана разом із дитячим колективом Київської спеціальної музичної школи імені Лисенка подарувала концертну прем’єру музичного символу «Євробачення» – нову пісню «У ритмі серця», створену спеціально до пісенного конкурсу. А ще співачка запалила символічне серце України, що символізувало єднання всіх українців та стало своєрідним вітанням відкриття «Євробачення-2005». Одночасно з нею в Одесі, Харкові, Львові, Дніпропетровську та Донецьку українські «серця» запалили 5 дівчаток на ім’я Руслана.