Де припаркуватися б?

За останніх десять років кількість автомобілів у столиці зросла в п’ять разів. Звичайно, їм стало тісно на дорогах, окрім того, вони почали займати місце на тротуарах. Отже, проблема постала дуже гостро, а відтак непрості завдання покладаються на районні підприємства, що займаються паркуванням транспорту, які створено внаслідок реорганізації «Київпарксервісу».

Про діяльність Святошинського КП «Автопарк-Сервіс» розповів його керівник Микола Савуляк. Доходи й перерахування до міського бюджету торік зросли майже вдвічі порівняно з попереднім. Утричі збільшилася кількість робочих місць.

Але вистачає й нерозв’язаних проблем. Інвестори не поспішають вкладати гроші у спорудження паркингів, бо ці об’єкти окуповуються не так швидко, як хотілося б. Районні паркувальні підприємства зобов’язані 15 відсотків од доходів відраховувати «Київдорсервісу», якому координувати діяльність усіх паркувальних служб поки що не вдається. То, може, такі координуючі функції слід узяти на себе Головному управлінню промисловості, транспорту та зв’язку КМДА?