Допоможіть відпочити в Судаку

Оскільки «Вечірній Київ» передплачують у Москві, розповсюджують у громадських осередках українців, то й до редакції почали надходити листи із білокам’яної. Один із недавніх – на ім’я Президента України Віктора Ющенка з проханням вмістити в нашій газеті. Ветерани навіть пропонують заголовок цієї публікації українською мовою – «Захисники Вітчизни просять захисту». А далі – текст російською, тож подаємо його в перекладі.

Вельмишановний Вікторе Андрійовичу!

Ми, фронтовики, інваліди Великої Вітчизняної війни, кавалери української медалі «Захисник Вітчизни» – учасники параду Перемоги 2000 року. Після цього параду разом із дружинами нас направили на санаторно-кліматичне лікування до міста Судака, де ми поліпшили своє здоров’я.  Брали ми участь і в параді Перемоги цього року, тож після нього також хотілося б з’їздити до Судака.

Наша ініціативна група звернулася до префекта Південно-Західного адміністративного округу Москви з проханням організувати лікування в Судаку. Однак нам відповіли, що отримали з України (02.12.2003 р. за № 03/4600/22653) з Центру санаторного лікування ВПС Збройних сил України повідомлення про те, що санаторно-курортні путівки закуповує департамент за підсумками конкурсного відбору, а санаторій «Судак» не брав участі в конкурсі, і тому путівок до цього санаторію департамент не має.

Отже, шановний Вікторе Андрійовичу, посприяйте, щоб відповідні органи України надали нам пільгові путівки до санаторію «Судак» на травень-червень 2005 року. Ми, фронтовики, брали участь у боях, і багато хто дістав поранення в складі III Українського фронту. Тож вважаємо, що ми гідні отримати від України такі путівки.

Від імені ініціативної групи – фронтовик ОДИНЦОВ Володимир Степанович ВІД РЕДАКЦІЇ. Копію оригіналу цього листа із потрібними адресами ми направили до Секретаріату Президента України.