Санітарний рейд у Гідропарку

Хоча столична влада і докладає всіх зусиль, аби навести ідеальний порядок в одному з наймасовіших та найпопулярніших місць відпочинку в Києві – Гідропарку, однак не все так легко і просто. У той час, коли поволі налагоджується санітарно-технічна система пляжів – проблеми виникають із торговцями.
Головний державний санітарний лікар Києва, головний лікар міської санепідстанції Ірина Козлова розповіла «Вечірці», що недавно працівники столичної санепідслужби провели в Гідропарку спеціальний рейд. «За його результатами, із 55 наявних там торгових точок дозволили й надалі працювати лише 13, а 19 – через повну невідповідність санітарним нормам та вимогам – закрили», – пояснила вона. Інші ж торговці, за словами пані Козлової, самі «закрилися», коли дізналися про перевірку, а прихід санепідстанції сприйняли як «спеціальну облаву». «Коли хочеш працювати в центральній зоні відпочинку столиці європейської держави, то й робити це потрібно на європейському рівні!» – наголосила Ірина Антонінівна. Загалом же основну увагу в Гідропарку, і не тільки, вона запропонувала сконцентрувати на своєчасному вивезенні сміття. Пані Козлова зауважила, що лише за минулий місяць кількість скарг від киян про несвоєчасний вивіз сміття збільшилася вдвічі. Більшість із них надійшла з центрального району столиці – Шевченківського.

ДО РЕЧІ

Головний державний санітарний лікар Києва запевнила, що за результатами перевірок нині всі готелі підготовлено до «Євробачення» на високому рівні: «Системи харчування і обслуговування там чітко відпрацьовано, тож можна спокійно поселяти гостей».