Столиця прийме всіх гостей

Уже кілька днів як Київ став святковою ареною загальноєвропейського свята. Що робить столична влада для того, аби і гості, й господарі української столиці почувалися комфортно, розповів заступник голови КМДА Іван Данькевич.

Він спростував інформацію про те, що нині в Києві дуже багато іноземців та іногородніх, які прагнуть бути поближче до пісенного конкурсу. Готелі не переповнені й ще чекають на гостей. Наприклад, «Славутич» та «Братислава» сьогодні заповнені лише на 20-23 відсотки.

«Якщо і станеться таке, що для гостей не вистачить місця в готелях, розмістимо ще 2 тисячі осіб на 4 теплоходах, які запропонував «Укррічфлот». Але нині нема в цьому потреби!» – наголосив в.о. начальника Головного управління комунального і готельного господарств та туризму Микола Грицик. Загалом же в Києві 111 готелів, у яких 16 тисяч місць.

Пан Грицик розповів «Вечірці», що Європейській мовній спілці було запропоновано 21 готель, з яких вони обрали шість у центрі Києва: «Русь», «Спорт», «Либідь», «Русь інтернешнл», «Прем\'єр палац», а також «Президент-готель». «Учасники та гості, котрі прибули на пісенний конкурс (приблизно 900 осіб), проживають у 13 готелях, зауважив він.  «Ми спроможні прийняти не тільки гостей і учасників, а й туристів».

Усього, за даними Національної телекомпанії України, столиця повинна підготувати 1370 готельних номерів. «Нині всі вони готові й чекають на гостей. У тих, хто вже прибув – немає жодних претензій щодо поселення!» – запевнив пан Данькевич. І додав, що ціни на проживання в готелях столиці майже такі, як і на початку року.

Аби гості запам\'ятали Київ і з приємністю згадували про Україну, для них передбачено екскурсії історичними та мальовничими місцями міста, які проводяться не лише українською, а й англійською мовою. А готелі повністю забезпечено літературою про столицю та Україну. Окрім цього, нині майже у кожному з них працює оновлений кіоск із новою інформаційною продукцією українською та англійською мовами та сувенірами.