Музей у приймах

Дирекція та колектив Музею історії міста Києва звернулися з відкритим листом до Президента України з приводу поневірянь музею, що був фактично знищений старою владою, але й нова ситуацію не поліпшує. Один із найпопулярніших та найвідоміших закладів культури столиці вже другий рік закритий для відвідування.

Навесні 2004 року з волі колишнього керівництва країни унікальну експозицію в Кловському палаці, що понад двадцять років ознайомлювала киян і гостей міста з минулим і сучасним життям столиці, було згорнуто, демонтовано і перевезено в Український дім. Багатющі фонди музею, бібліотека, обладнання та устаткування досі запаковані. Частина експонатів, що не можуть тривалий час зберігатися в ящиках, псується.

Працівники музею нагадують, що при виселенні їх з Кловського палацу влада обіцяла передати Музеєві історії міста Києва всі приміщення Українського дому. Тож тепер сподіваються, що нова влада зробить те, чим знехтував колишній режим, аби Музей історії Києва запрацював у приміщеннях із відповідними експозиційними площами та досконало пристосованим для зберігання експонатури підземним фондосховищем.