Бунгівські читання

На економічному факультеті Київського Національного університету імені Тараса Шевченка відбулася міжнародна науково-практична конференція, присвячена науковому доробку нашого видатного співвітчизника професора і ректора Київського університету св.Володимира Миколи Бунге.

Участь у так званих Бунгівських читаннях узяли фахівці Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, Гете-Інституту в Києві, Інституту досліджень діаспори та співробітники посольства ФРН в Україні.

Під час конференції презентували нещодавно видану фундаментальну наукову монографію – «М.Бунге: сучасний дискурс», яку підготував творчий колектив вітчизняних вчених. Ця книга – перша з нової серії монографій «Славетні постаті», започаткована фахівцями економічного факультету Національного університету імені Т.Г.Шевченка та видавництвом «Знання». У монографії надруковано праці Миколи Бунге «Теорія кредиту», «Про місце політичної економії в системі народної освіти та про її відношення до практичної діяльності» (1856 рік), «Основи політичної економії» (1870), які нині є бібліографічною рідкістю малодоступні для широкого наукового загалу. Адже протягом XX століття ці твори не перевидавали. Книгу випущено двома мовами – українською та німецькою. Німецький переклад зроблено за сприяння науковців Гете-Інституту в Києві. Тож зміст монографії має стати надбанням і світової наукової громадськості. У регламенті роботи конференції передбачено й презентацію видання в посольстві ФРН в Україні.