Що продаватимуть у метро…

Підприємці, які розташувалися зі своїм крамом у підземних переходах та на станціях метрополітену, вже не раз висловлювали протест з приводу намірів влади заборонити таку торгівлю. І таки добилися свого, хоча й частково. Київський міський голова Олександр Омельченко підписав розпорядження «Про заходи щодо впорядкування торгівлі в підземних переходах та на станціях метрополітену».

Термін дії договорів оренди на здійснення підприємницької діяльності в підземних переходах та станціях метрополітену з пересувних засобів торгівлі (столів, лотків тощо) буде продовжено до 30 червня. Але спочатку до 20 травня комісія з розгляду питань надання місць цим суб’єктам господарювання проведе інвентаризацію об’єктів комерційного, торговельного та соціально-побутового призначення, аби визначити їх кількість та спеціалізацію. Адже розпорядженням затверджено асортиментний перелік товарів, дозволених для продажу у підземних переходах та на станціях метрополітену. До нього входять: періодичні видання, дрібно-штучні продовольчі товари у герметичній упаковці (кондитерські вироби, печиво, горішки, чіпси), прохолоджувальні безалкогольні напої (крім пива) у пластикових пляшках місткістю до 0,5 л, тютюнові вироби, квіти, сувеніри та лікарські засоби (у порядку, визначеному чинним законодавством).

Для тих підприємців, які не «вписуються» у визначені розпорядженням мера правила, комісія спільно зі столичними райдержадміністраціями вивчить можливість забезпечення іншими місцями розташування пересувних засобів торгівлі (лотків, столів тощо).