На хвилі «Радіо Київ» звучить «Радіо Свобода»

«Радіо Київ» розпочало трансляцію програм «Радіо Свобода». Відтепер щодня в будні на хвилі 98 FМ у Києві звучать програми «Ранкова Свобода» (06.00 – 06.55) та «Вечірня Свобода» (20.00 – 20.55).

«Ранкова Свобода» розповідає про останні міжнародні події устами закордонних оглядачів та кореспондентів «Радіо Свобода». У «Вечірній Свободі» – дискусії в прямому ефірі з приводу актуальних поточних подій, що відбуваються в Україні.


Директор комунального підприємства «Радіостанція «Голос Києва» Олександр Кривошеєнко на наше прохання прокоментував подію:

– Програми «Радіо Свобода» – черговий крок назустріч інформаційним потребам та очікуванням столичного слухача. Цю трансляцію ми передбачили ще два роки тому, коли подавали заявку на ліцензію до Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Переконаний, нашим слухачам буде цікава міжнародна інформація від колег, що мають кореспондентську мережу в усьому світі. Технічно підготувалися до такої співпраці ми лише у квітні 2005 року – після облаштування власних студійних приміщень у новому офісі радіостанції на вулиці Дегтярівській, 37. Серйозну підтримку в реалізації задуму співпраці з «Радіо Свобода» надав Київський міський голова Олександр Омельченко, який, по суті, виступив гарантом цієї справи. Він кілька разів мав зустрічі на дуже високому рівні – з керівниками Ради директорів із питань радіомовлення США та «Радіо Свобода», – де й було досягнуто принципових домовленостей про співпрацю.
Наступним кроком у напрямі трансляцій програм іноземного виробництва буде підготовка до співпраці з «Німецькою Хвилею».