Розважайтеся безпечно!

Під час «Євробачення» в Києві відбудуться акції, спрямовані на підтримку здорового способу життя. Найголовніша з них – «Розважайся безпечно!» – має на меті запобігти поширенню ВІЛ.

Яскраві буклети з картою київського метро, коміксами на тему здорового способу життя та вклеєним туди презервативом 150 волонтерів Київської соціальної служби для молоді почнуть роздавати 14 травня, на Дні Європи, у всіх найлюдніших місцях столиці: на Хрещатику, майдані Незалежності, Європейській площі, біля Палацу спорту та в наметовому містечку на Трухановому острові. Також буклети роздаватимуть безпосередньо під час проведення «Євробачення»: 18-22 травня.

Крім того, плакати, на яких розповідається про акцію «Розважайся безпечно!», розвісять на дверях туалетів Палацу спорту та наметового містечка. Акція спрямована на молодих людей віком 15-29 років – найбільш вразливу до ВІЛ-інфекції категорію населення.

Акція стала можливою завдяки співпраці Програми розвитку ООН, Фонду народонаселення ООН, Міжнародного Фонду «Відродження», Міжнародного Альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні, організації «Наш світ».

Також відбудеться ще кілька важливих подій: 15 травня – День пам’яті людей, які померли від СНІДу. Учасники акції запалять свічки на Хрещатику, а 17 травня – День толерантності до гомосексуальних людей.