Олександр Омельченко став центр-форвардом

Учора Київський міський голова Олександр Омельченко і мер канадської столиці Торонто Девід Міллер підписали меморандум про співпрацю.

У рамках документа українська та канадська столиці розвиватимуть співпрацю у сферах міського управління та господарства, економіки, будівництва, громадського транспорту, науки, культури та інших сферах громадського життя, переробки відходів і охорони довкілля.

Пан Міллер зазначив, що наразі в його місті проживає близько 80 тисяч українців. Навіть за канадськими мірками це дуже високий показник. Це один із аспектів вияву глибокого інтересу до поглиблення співпраці з нашою країною і столицею зокрема. За словами гостя, зараз у Києві реалізується спільний українсько-канадський проект з будівництва сучасного п’ятизіркового готелю. Його зацікавила також можливість використання київського досвіду з будівництва метрополітену.

Особливо вразила пана Міллера кількість парків, скверів та зелених насаджень у Києві: «У Торонто на кожного мешканця припадає по три дерева. Наскільки мені відомо, в Києві цей показник становить 28».

Девід Міллер подарував Олександру Омельченку атрибут традиційної канадської гри хокею – майку з номером 05. Відтепер Київський міський голова носитиме звання центр-форварда хокейного клубу «Toronto Maple Leaves». Нагадаємо, торік Олександр Омельченко вже здобув майку московського хокейного клубу «Спартак» під номером 55.

Олександр Омельченко розповів, що бюджет Києва – 9 млрд. гривень проти 75 млрд. канадських доларів Торонто. Він висловив сподівання, що підписаний меморандум дасть змогу нашим містам зблизитись у культурній та економічній сферах, а також значно поліпшити стосунки між підприємцями.

У вівторок між представниками Канадсько-Української Торгової Палати і Торгово-Промислової Палати України було підписано угоду про співпрацю, яка має відновити ділові зв’язки між цими двома організаціями.